Veckobrev v.5

Hej svejs!

Början av veckan bjöd på kallt väder med lite åkning i pulkabacken som sedan övergick i ösregn och stora pölar på skolgården. Det blev en riktigt stor djup pöl vid avloppsbrunnen utanför vår ingång och detta skapade stora problem hos oss i tvåan. Vi pratade med barnen om att de inte fick vara i pölen men många av barnen struntade i vad vi vuxna sa och det resulterade i att vi hade genomblöta barn utan ombyte. Många av barnen saknar tyvärr regnkläder och stövlar här i skolan så ett önskemål är att ni tar hit detta.

På onsdag 31/1 åker vi till Sjöaremossen för den årliga skridskoåkningen. Ni som inte meddelat hur ert barn skall ta sig dit, gör det så fort som möjligt.
Ett tips till er som inte har skridskor är att det är stor utförsäljning på skridskor hos Vipers second hand i Veddige på lördag, nyslipade och klara. Vi har också att par barn i tvåan som skulle behöva låna skridskor i storlek 33-34 och om ni har några att låna ut får ni gärna höra av er till oss.

På idrotten har vi bland annat spelat basket vid några tillfällen, pratat om regler, övat bollkontroll och lekt olika lekar. Det har varit riktigt kul! Därför tänkte vi ha lite basketturnering nästa idrottslektion.

Under veckan har vi bl.a. arbetat med 10-talsövergångar, problemlösning och algoritmer.
Vi har också skrivit brev till vår gamla klasskompis William som har flyttat till Göteborg.
I So:n har vi pratat om bronsåldern och gjort egna hällristningar på bilden.

Händer nästa vecka
Måndag 
Långdag
Onsdag
Sjöaremossen (ingen läxhjälp på em)
Torsdag
Läsläxan ska in idag.
Bibliotekslån (Carinas grupp)
Fredag
Bibliotekslån (Johannas grupp)
Ny läsläxa hem.

Vi önskar er en trevlig helg - Johanna, Terese, Åsa och Carina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

veckobrev v. 35

Viktig information!

Morgonfritids