Veckobrev v. 36

Hej!
Fredag morgon och det verkar bli en fin dag.
Nu känns det verkligen som om vi kommit igång på allvar. Det är ett härligt gäng som vi har glädjen att få arbeta med.

Vi har som inledningstema börjat arbeta med Samhället. Vi pratar om likheter och skillnader på olika samhällen och ska nu komma in på vad det finns för yrken och näringar i närområdet. Vi kommer också att lära oss mer om olika samhällsfunktioner.
I samband med detta skulle vi önska en sak. Är det någon av er föräldrar eller annan ni vet, som skulle kunna tänka sig att komma till oss och berätta om sitt yrke. Det hade varit fantastisk. Barnen lär sig så mycket mer då än att vi bara berättar om vilka yrken som finns. Hör av er!

I matten jobbar vi med taluppfattning och vi har jobbat en del med samband 10-kompisar/100-kompisar. En gång i veckan har vi också utematte, där vi kombinerar matte och rörelse.

I svenskan är det stort fokus på läsning. Varje morgon startas upp med tyst läsning och nu ska barnen också börja skriva bokrecensioner till det de läst.
Glöm inte att skicka med läseböckerna på torsdagar, då vi arbetar med läsläxan i skolan. om ni vill så får ni gärna klä läseböckerna.

Vi har fått meddelande från busschaufförerna att det slarvas med säkerhetsbälten, så vi går ut med en allmän information. Det finns elever som knäpper loss sig och även sätter säkerhetsbältena bakom ryggen så de inte sitter fast. De lyssnar inte på chaufförerna när de säger till. Snälla: Prata med era barn om vikten av att sitta bältade i bussen.

Litet förhandsinformation: 
Tisdag den 12/9 tänker vi i 1-3 promenera till Rottemossen för mysdag. Vi meddelar mer nästa veckobrev om detta.
Samma kväll är det föräldramöte i 1-3. Vi kommer att starta 18.00 i klasserna. Efter ca en timme kommer ni att få information av Monica om litet saker i matsalen.

Händer nästa vecka 36:
Måndag
I bilden jobbar vi med färgcirkeln. Vi tänker gå ut och samla färgerna i färgcirkeln utomhus. Barnen behöver kläder efter väder och de får gärna ta med en liten fika, då de ju går långdag.
Onsdag
Gympa - Skicka med kläder och handduk. Vi ämnar vara ute om vädret tillåter.
Torsdag 
Bibliotek (Carinas grupp)
Läsläxan ska in idag.
Fredag 
Bibliotek (Johannas grupp)

Ha nu en härlig helg allihop - Johanna, Terese och Carina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

veckobrev v. 35

Veckobrev v.24

Veckobrev v. 16