Veckobrev v.51

Hej allihop!

Nu skall vi bara gå i skolan en vecka till innan jullovet startar. En termin går väldigt fort och era fantastiska barn har lärt sig mycket. Något som är viktigt att tänka på nu under jullovet är att underhålla läsningen så att de inte tappar för mycket läsfart. Läs för och med barnen, prata om vad som händer och sådant man måste gissa sig till i texten. Låt barnen få läsa varje dag, det behöver inte vara mycket utan kanske något julrim, korta sagor eller andra kul berättelser.

I början av veckan var det mycket fokus på Luciatåget och vi fick se ett fantastiskt framträdande i kyrkan. Barnen var mycket duktiga och sjöng väldigt vackert, bra jobbat!

Vi fick också besök av en riktig rockstjärna, Jonis pappa Erik, som berättade om sina olika yrken genom åren. Extra fascinerande var såklart yrket musiker som både barn och vuxna ville höra mer av. Vi lyssnade på Eriks musik och såg ett klipp av en livespelning från Göteborg. Alla som ville fick  en snygg autograf med sig hem. Tack Erik, för att du kom till oss!

The rockstar

 Många står på kö för autograf

Några av barnen i tvåan har fått med sig lite gamla uppgifter hem som de kan arbeta med hemma.  Det är sådant som blivit liggande ofärdigt av olika anledningar tex. frånvaro eller dyl.

Sista veckan kommer vi att fokusera på att bli färdiga med gamla arbeten och repetera sådant vi gått igenom under hela terminen.

Meddelande från idrotten - Mattias (idrottsläraren) kommer att lägga ut kvarglömda kläder i idrottshallens hall från och med slutet av nästa vecka. Saknar ni något så gå dit och kolla. Det som inte hämtas, skickas till behövande.

Händer nästa vecka:
Måndag
Långdag
Onsdag
Julpyssel f-3
Torsdag
Läsläxan med idag.
Bibliotekslån (Carinas grupp)
Fredag
Bibliotekslån (Johannas grupp)
Vi slutar i vanlig tid.

Vi önskar er en mysig tredje advent - Johanna, Terese, Åsa och Carina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

veckobrev v. 35

Veckobrev v.24

Veckobrev v. 16