Veckobrev v. 40

Hej igen!
Sitter och tittar ut över ett soligt landskap utanför klassrummet. Härligt! Hoppas vi kan få ha det så här ett tag till.

Idag har det börjat en ny elev hos oss. Hon heter Tasnim och kommer från Syrien. Då hon inte kan språket, så är det mycket teckenspråk just nu. Men även litet engelska, då Tasnim behärskar det litet grand.

I matten arbetar vi vidare med talen upp till 100. Vi sätter ut talen på rätt ställe i 100-rutan och vi räknar. Barnen har också gjort bedömningsstödet i matte. Nu i höst är det bara den skriftliga kollen.

I svenskan har vi skrivit klart om de olika karaktärerna och vi håller på att redovisa texterna. Vi arbetar också vidare med olika texter och diskuterar dessa.
Vi har sett att det är flera av barnen som glömmer sin läsläxa på torsdagen. Det är viktigt att den är med, då de läser i skolan denna dagen.

I måndags fick vi besök av Thomas (Ellas pappa) som berättade om sitt yrke. Han visade bilder och fick många frågor av barnen. Tack snälla Thomas. Det var mycket uppskattat.

Händer nästa vecka.
Måndag
Långdag
Onsdag
Idrott - Skicka med kläder och handduk.
Torsdag
Fotografering - Det är dags för klassfotografering till katalog.
Läsläxan skickas med idag.
Bibliotek för Carinas grupp - Utlästa böcker följer med till skolan.
Fredag
Bibliotek för Johannas grupp - Utlästa böcker skickas med till skolan

Vi önskar er en härlig hösthelg - Johanna, Terese och Carina
Vi arbetar med talen till 100


Hm, vilken bit ska jag ta?

Djup koncentration

Jag kan!

Snart klar!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

veckobrev v. 35

Viktig information!